2015. január 26., hétfő

A nagy nacho helyzet

Marika néni kifőzdéje mellett a közelben működő Sub Chipotle nevű mexikói étterem nacho-ja sem elhanyagolható tényező itt a távoli keleten. Mondjuk vigyázni kell itt ezekkel, mert attól, hogy ki van írva, hogy mexikói étterem, néhol simán beletöltik a tortillába az édes rizst meg az ananászt... ami azért lássuk be, nem igazán lehet menő Mexikóban. Szerencsére a nevezett helyen hasonló merényleteket nem nagyon követnek el, cserébe nachost (ami szerintük egyébként csak nacho) egész jót csinálnak. Persze az igazi szépségét az adja a helynek, hogy nincs két olyan alkalom, hogy ugyanazok az összetevők kerülnének a tányérra. Pedig az esetek 90%-ban ugyanaz az ember szokta készíteni, akit a kollégái messziről is odahívnak, ha nacho helyzet van, plusz ez nem is egy túl bonyolult étel. Szóval nem egy McDonalds-ról van szó, ahol holnap is pont olyan lesz a sajtburger, mint tegnap volt, hanem egy kicsit rugalmasabb társaságról. Ha például elfogy a chili, akkor aznap marhasteak-es nacho van... nem esnek pánikba. Viszont egy hete már, hogy nacho helyett csak nagy opszojo van. Ma harmadszor mentem be érdeklődni, de semmi változás. Cserébe a ház specialistája végre részletesen elmondta, hogy mi is a nagy harci helyzet nacho ügyben... Úgyhogy most már legalább azt tudom, hogy megismernek... Mert a magyarázatból a nacho-n kívül ugye egyetlen szót sem értettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése