2014. szeptember 5., péntek

Girl's Day

Aki jártas a K-pop témakörében az már egyből sejtheti, hogy nem a nőnap helyi megfelelője, hanem egy lánybanda áll a bejegyzés hátterében... Merthogy egyetemi napok vannak a KNU-n. A dolgot nem nehéz kiszúrni, merthogy ez az egyetlen alkalom az évben, amikor három napig legálisan lehet inni a campus területén. A hallgatók egy jelentős része pedig több-kevesebb sikerrel, de minden esetben hatalmas odaadással próbálja behozni a 362 napos lemaradását. Az eseménysorozat fénypontja pedig nem volt más, mint a Girl's Day fellépése. Személy szerint sokkal inkább preferáltam a tűzijáték alatt játszott zenét, de a helyiek láthatóan inkább ezért a bandáért őrültek meg. Nem kicsit... Közelebb kerülni esélytelen volt, a tapasztaltabb versenyzők szerint ahhoz minimum 5 órával korábban kellett volna a színpadnál lenni. De így legalább jól látszik a fotón, hogy okostelefonban és tabletben nincs hiány a környéken :)


Kicsit nehézkesen indult a dolog, mert az első fellépő, aki egy helyi rapper volt, nem nagyon akarta elhagyni a deszkákat. Miután előadta a teljes művészetét még jól vissza is tapsoltatta magát, majd újult erőre kapott, és összefoglalta a koncertet azzal, hogy minden előadott számból egy 15-20 másodperces blokkot fűzött egymás után. Én meg kezdtem aggódni, hogy itt még színpadrendezés, beállás, stb, mikor fog ez elkezdődni!? Aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem az a stílus ahol (túl sok) hangszerrel dolgoznak :) Talán túlzás is volt ehhez egy ekkor színpadot ácsolni... De aki most már a fellépőkre is kíváncsi, annak ajánlanám nagy-nagy szeretettel a legújabb számukat a YouTube-ról. Közben pedig házi feladat megtippelni a legidősebb tag életkorát. Megfejtés a klip alatt, vagyis aki szeretne játszani, az max a YouTube ablak aljáig görgessen.


Hát ez lenne a Girl's Day. És akkor ha van valaki aki (akár bármelyik másik videó alapján) eltalálta a helyes megfejtést, ami egyébként huszonnyolc, akkor az egyrészt tuti nem európai, másrészt meg vendégem itt egy vacsorára... Igazából én még kiválasztani sem biztos, hogy ki tudnám, hogy melyikükről is van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése